КАК ДА СЕ УПОТРЕБЯВА КНИГАТА „ЗАВЕТА НА ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ НА СВЕТЛИНАТА“

КАК ДА СЕ УПОТРЕБЯВА КНИГАТА „ЗАВЕТА НА ЦВЕТНИТЕ ЛЪЧИ НА СВЕТЛИНАТА“

 

Из статия на Боян Боев*

 

Силата на стиховете от книгата е свързано с цветовете – седемтях цвята на слънчевия спектър.

Когато човек иска да работи върху известна своя добродетел за нейното развитие, или да си помага за лекуване на някоя болест, или да премахне някакво препятствие, или за изглаждане на недоразумения, той ще си послужи със съответните стихове. Всеки цвят е представен на три места в книгата. Завършва се със страница 60 и накрая 62 страница със „Заповедта на Учителя“.

Тази книжка е хубаво да я носи човек със себе си винаги, особено когато пътува или е на екскурзия. Един брат на Витоша си навехнал крака. Като казал това на Учителя, Той го попитал носи ли си „Завета на цветните лъчи“. Братът казал, че не го носи. „Ето причината“, отговорил Учителят.

Тази книжка не се дава на случайни хора, защото може да се злоупотреби с нея.

Да се чете страница 48 – „Отец на Светлините“ – Светлите лъчи.

Как да се четат стиховете от цветните лъчи:

Всеки цвят е даден на три места в книгата. Най-напред се прочитат 1, 3, 5, 6 и 7 страници. След това се намира съответният цвят на трите места, прочитат се и накрая се прочита „Заповедта на Учителя“. Така тази книга действува на човека.

За всеки ден ще се четат следните стихове:

понеделник: зелени лъчи – страници 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 58, 54 до сините лъчи и 60 стр.;

вторник: червени (портокалени) лъчи -страници 8, 9, 10, 11,48,49 и 60;

сряда: жълти лъчи – страници 18, 19, 20, 21, 51, 52, 53 и 60;

четвъртък: сини лъчи – стихове и страници съответно;

петък: розови лъчи – стихове и страници съответно;

събота: виолетови лъчи- стихове и страници съответно;

неделя: аметистови лъчи – стихове и страници съответно.

За лекуване: портокаловите лъчи, обливане с тях.

Силни формули при обливането с портокалените лъчи във връзка с горните стихове:

В о д а  к у с т а  в а е  в о ф о р , к а л а и в и.

Сядаме удобно на стол в стаята, съсредоточаваме се и мислено си представяме, че отгоре, от един душ струи обилна портокалена светлина и ние се обливаме с нея. Мислено, като се намираме потопени в такава портокалена светлина, почваме да четем стиховете на портокалената светлина от страниците 15, 16, 49 и 60. Така прочетени, тези страници имат голямо въздействие.

Най-първо се прочитат краските от страница 48 – „Отец не светлините“ – Светлите лъчи до червените и след това се продължава четенето на стиховете, които са ви нужни за момента.

Ползване на цветовете:

1. Когато искаш да помогнеш както на себе си, така и на други, чети
стиховете на зеления цвят.
2. Портокалената краска – при разклатено здраве.
3.Жълтата краска – при религиозни недоразумения. Синята краска е
за Истината.

Забележка:Преди да започнете упражнението, ако имате някое недоразумение, то прочетете първо розовата краска.

Едно пояснение:виолетовите лъчи са теменужено-морави, които бият към синьо, а аметистовите са морави, които бият към червено.

Допълнение: Когато Учителя е раздавал „Завета на цветните лъчи на светлината“ (първоначално само на ръководителите) (и първите ученици-бел. състав.) е искал специални обещания, нещо като клетва, че ще пазят Завета, ще работят духовно, ще го носят със себе си винаги, да не го дават в случайни и чужди ръце и когато наближи времето за заминаване отвъд, да се даде тази книжка на предана и обичаща душа.

Според д-р Вергилий Кръстев, позоваващ се на лични записки на Учителя, когато последният работи върху книгата „Завета на цветните лъчи на светлината“ в с. Арбанаси, „Христовият Дух се явява пред Него и над Него. Той чува и вижда: „Петре, даваш ли тялото, сърцето си, ума си и ще работиш ли за Мене?“ Отговорът е бил следният: „Слушам, Господи; да бъде Твоята воля както на небето, така и на земята“. Христовият Дух се вселява в Него.

Над Него е Божественият Дух. В Него е Христовият Дух. Той става Миров Учител. Годината е 1912. Година свята и Христова. Мировият Учител управлява Битието и Небитието, управлява Бялата и Черната ложа.

На една от първите страници на „Завета на цветните лъчи на светлината“ са написани инициалите, които се четат така: „Винаги ще съм предан раб на Господа Исуса Христа Син Божий“, 15 август, Търново, 1912 г. От другата страна са нарисувани символите на Божия Дух, Господния Дух и Христовия Дух през времето на Мойсея, на Давида и на Исус Христос. Това е Заветът на Мировия Учител! Накрая е дадена заповедта на Мировия Учител.“ (От книгата „Изгревът“ на Бялото Братство“, София, 1993 г., стр. 636.)

–-

„Ходете във Виделина, 1898-1913“, София 1994, стр. 52

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.